Индиялык диетолог Шивани Сикри чарчап-чаалыгуу жана стресстен арылтуучу азыктарды атады. Биринчи кезекте, дарыгер организмге күч-кубат берип, иммундук системаны чыңдаган С витамининин жетишсиздигин толтурууга кеңеш берди. Бул үчүн ал киви, цитрус жемиштерин, шпинат жана калемпирди диетага кошууну сунуш кылган.

Анын пикири боюнча, мисалы, жумуртка менен жасмыкта көп болгон белок дагы күч берет. Сикри ырастагандай, буурчак, тофу, киноа, кургатылган жемиштер жана кара шоколад көп болгон темирдин жетишсиздигинен же жумуртка, буурчак өсүмдүктөрү жана жаңгактар ​​менен толуктала турган селендин жетишсиздигинен болушу мүмкүн.

Жалпы сунуштардан тышкары, диетолог белгилүү азыктарды атады. Ал шафран кошулган сүттү дайыма ичип турууга кеңеш берди: татымал антидепрессант таасирин берет жана чарчоону басат. Анын пикиринде, күндү сергитүүчү лимон жана имбир суусундуктарынан баштап, эртең мененки тамак үчүн эки киви жемишин жеген жакшы.

Сикри ошондой эле стресске туруштук берүү үчүн бал жана бананды колдонууну сунуштады. Дарыгердин айтымында, ашыкча иштеп жатканда Бразилия жаңгактарын же кеминде 70 пайыз какао камтылган бир-эки чарчы кара шоколад жесеңиз болот. Бирок, дарыгер кант диабетине таттууларга этияттык менен мамиле кылуу керектигин эскертти.