Диетолог Ольга Кораблева күрүчтүн пайдасын ачып, кандай оорууларга каршы экенин РИА Новости менен болгон маегинде айтып берди.

Адис күрүч диеталык продукт экенин белгиледи: кайнатылган күрүч 100 грамына болгону 110-120 калорияны камтыйт. Ал ошондой эле комплекстүү углеводдор адамды узак убакытка ток кармап, ашыкча тамактанууга жол бербестигин баса белгиледи. Күрүчтөгү май 100 граммга болгону 2,6 граммды түзөт.

Кораблева күрүч нерв системасы үчүн керектүү В витаминдерине, ошондой эле калий, марганец, цинк, магний, фосфорго бай экенин кошумчалады. «Дан жакшы сиңет, бул токсиндерди кетирүүчү жана туздун түшүүсүн алдын алган табигый» сорбент «, — деди ал.

Адис кант  диабети менен жабыркагандарга  күрүч боткосун колдонууга болбой турганын белгиледи.

«Ак күрүч кант диабети диагнозу үчүн сунушталбайт: анын гликемиялык индекси 70, сүттөгү ботконун индекси 75 болот», — деп эскертти ал.