Улуу жылында дасторконго эмне коюуга болот? Адистин сунушу
— кытайлыктар ажыдаарды берешендиктин символу деп аташат, андыктан дасторкон мол, түрдүү тамактарга толо жайылганы жакшы;
— негизги тамак эт же балыктан болгону оң. Ошондой эле менюга жаңгак кошууга болот. Ал — өмүрдүн, ден соолуктун жана байлыктын символу;
— кызыл түстөгү мөмө-жемиш: анар, кызыл алма, кулпунай;
— күрүч — байлыктын символу, андан жасалган салат же гарнир сунушталат;
— жашылча — өнүгүүнүн символу. Дасторкондо жашылчанын, айрыкча шпинат, петрушка, кинза болушу шарт.
Дасторконго эмне коюуга болбойт?
— коендун эти. Астрологдор, биринчиден, бул узап бараткан жылдын символу болсо, экинчиден, ажыдаарга «жакпай калышы мүмкүн» экенин айтышат;
— тоок эти;
— чыгыш гороскобунда козу карын — көйгөйдүн, пияз — уруштун символу. Андыктан бул азыктарды тамак-ашка болушунча азыраак колдонуу керек;
— конcерва, колбаса, мындан тышкары, шарап же сыра кошулган тамак-аштар.