Коом

Мозамбик өлкөсүндө жашоочулар жакырчылыктан улам келемиш, чычкан жегенге өтүштү

Мозамбик өлкөсүндө жашоочулар кармалган жана мүмкүн болушунча даамдуу бышырылган нерселердин дээрлик бардыгын жешет: коңуздар, жыландар, крокодилдер.

Городок Тете в Мозамбике

Мозамбиктиктердин мындай өзгөчө кулинардык артыкчылыктары бул Африка өлкөсү көп жылдар бою калктын кирешесинин дүйнөлүк рейтингинде акыркы орундарды ээлеп келгендиги менен түшүндүрүлөт. Жээктеги региондордун жашоочулары балык уулоонун эсебинен аман калышса, саваннанын жашоочулары азык-түлүк көйгөйүн башка жолдор менен чечиши керек.

Подростки продают свой товар на дороге, проходящей через поселок Мадамба

Жакынкы убактан тартып бул жерде талаа чычканына жана келемиштерге аңчылык кылуу популярдуу болуп баратат. Аңчылар олжонун бир бөлүгүн өздөрү жешет, ал эми бир бөлүгү жолдун боюна бышырылып сатылат. Фотограф Влад Сохин Мозамбиктин Мадамба айылына (Тет провинциясы) барып, жергиликтүү тез тамак-аш өндүрүшүн өз көзү менен көрүп, сүрөткө тушурүүгө аракет жасаган.

24 жаштагы Октавио Франсиско Соба: «Чычканды кармоо оңой» дейт. — Алгач талаадан тешик табабыз. Андан кийин биз аны   казып баштайбыз. Айрымдарыбыз  башка тешиктен чыгып кетпеши үчүн  башка тешиктерди  карап турабыз. Тешиктерде  чычкан же келемиш пайда болгондо, биз аны дароо кармайбыз «,-деген.

Крысолов с добычей на фоне горящего поля

Тектеш материалдар

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button